Zamanın Ötesinde Bir İş birliği: Rafael Nadal ve Richard Mille

Bu güçlü ortaklık, 15 yıldan az bir süre içinde piyasaya sürülen 10 modeli içeriyor; en sonuncusu ise Aralık 2023’te tanıtılan RM 35-03.

Rafael Nadal, 22 Grand Slam erkekler şampiyonluğu ve 14 Fransız Açık zaferi gibi bir dizi başarıya imza atmış, kortların efsane isimlerinden biri. Ancak, 2023 sezonunun başında Avustralya Açık’ın ikinci turunda yaşadığı sakatlık nedeniyle zorlu bir süreçten geçti. Bu durum, 2005 yılından bu yana ilk kez Top 10’dan çıkmasına ve daha sonra Fransız Açık’a katılmamaya karar vermesine yol açtı. Ancak, bir yıl süren bir iyileşme sürecinin ardından, İspanyol tenisçi ATP turuna zaferle dönmeyi başardı ve bu muhtemelen kariyerinin son sezonu olabilir.

Tenis ve saat dünyası, 1978’de Rolex’in Wimbledon’ın resmi zaman tutucusu olmasından beri sıkı bir bağa sahip. Ancak, Nadal, maç sırasında saatini takan ender profesyonel oyunculardan biri. Çoğu saat, tenis raketinin kuvvetine dayanacak şekilde tasarlanmamış ve Nadal, bu zorluğa karşı koyabilecek ender markalardan biri olan Richard Mille ile güçlerini birleştirdi. İkili, 2010 yılından beri saatler geliştiriyor ve en son iş birlikleri olan RM 35-03’ü Aralık 2023’te piyasaya sürerek 10 olağanüstü model ortaya çıkardı.

İşte bu eşsiz ortaklığın evrimi ve yarattıkları şaşırtıcı yedi saate yakından bir bakış:

#1 Richard Mille RM 027

2010 yılında Richard Mille, Nadal için RM 027 modelini yaratarak iş birliklerine başladı. Bu turbilyon, kort için hem formu hem de fonksiyonu düşünceli bir şekilde optimize ediyor. Karbon kompozit kasa ve esnek polikarbonat kayış, saati ultra hafif yapıyor. Ancak, gerçek deha, içeride titanyumdan ve LITAL adlı benzersiz bir alaşımdan yapılan hareketin tasarımında yatıyor. Malzemelerin birleşimi, kayış dâhil saat ağırlığının 20 gramdan az olmasına neden oluyor ve bu, o zamanlar üretilen en hafif saat olarak tarihe geçiyor.

#2 Richard Mille RM 035

Bir yıl sonra, ikili, RM 035’in piyasaya sürülmesiyle tasarımda farklı bir yaklaşım benimsedi. Turbilyon özelliğini içermese de, RM 035 basit bir saat değildi. RM 035, hafif bir yapıya sahip iskelet kadran içeriyor. Ayrıca, bu model, aşırı koşullar altında uzun ömürlü performansı temsil eden ilk Richard Mille Chronofiable sertifikalı saat olma özelliğini taşıyor.

#3 Richard Mille RM 27-01

İkinci iş birliğini görmek için iki yıl beklememiz gerekti. 2013 yılında, ikili, RM 027’nin ikinci neslini tanıttı ve orijinalden daha hafif bir yapıya sahip olmayı başardı, şimdi sadece 18.83 gram ağırlığında. Ayrıca, RM 27-01, 5000 G kuvvetine kadar dayanabilen yeni bir sistem içeriyor.

#4 Richard Mille RM 35-01

2014 yılında, Nadal ve Richard Mille, RM 035’in ikinci neslini piyasaya sürdü. Bu model, orijinalden daha ince güncellemeler içeriyor ve daha süslü bir kasa ve kadran tasarımına sahip. İspanyol bayrağına bir selam olarak Rafa’nın imza renkleri olan kırmızı ve sarı tonları burada dikkat çekiyor.

#5 Richard Mille RM 27-02

RM 27-02, daha cesur bir stile yönelerek kırmızı kil renginde bir kayışla dikkat çekiyor. Ancak, RM 27-02’nin öne çıkan özelliği, kortta daha büyük darbe direnci sağlamak amacıyla tasarlanan “unibody” olarak bilinen ilk iskeletleştirilmiş taban levhasının tanıtımıydı. Fikir, kasa ve taban levhasının tek bir parça haline getirilmesi, bu da kortta daha büyük darbe direncine neden oluyor.

#6 Richard Mille RM 35-02

2016’da, Nadal ve Richard Mille, RM 035 serisini geliştirmeye geri döndüler, bu sefer RM 35-02’nin bir sonraki evrimiyle. Model, klasik siyah ve parlak kırmızı olmak üzere iki varyasyonda geliyor. Kırmızı iterasyon, sadece renk düzeni açısından değil, aynı zamanda işlevselliği açısından da büyük bir ayrılık sağlıyor. İlk kez, modeli güçlendiren otomatik bir caliber görüyoruz.

#7 Richard Mille RM 35-03

Aralık 2023’te, Rafa’nın oyunlara dönme açıklamasının ardından Richard Mille, Kil Kralı’nın muhtemelen son sezonu için en son modelini tanıttı: RM 35-03. Yepyeni saat, üç versiyonda mevcut: biri mavi Quartz TPT ile beyaz Quartz TPT kasaya sahip, ikincisi beyaz Quartz TPT ve Karbon TPT ile Karbon TPT kasaya sahip ve sonuncusu tam Karbon TPT. Tabii ki, RM 35-03 aynı zamanda bir kelebek rotoru içeriyor ki bu, kullanıcının rotorun geometrisiyle doğrudan etkileşimde bulunmasına olanak tanıyor, yaşam tarzına ve aktivite seviyelerine bağlı olarak hareketin sarma hızını kontrol etme imkanı sunuyor.

Fotoğraf: richardmille.com