Moda, Müzik, Eğlence ve Trendler MARKA Konferansı’nın 20’nci Yılında
MARKA Konferansı 20’nci yılında İstanbul markasını merkezine alıyor ve tüm dünyada İstanbul rüzgârı estirecek büyük bir sorumluluğa liderlik yapıyor. MARKA Konferansı bu yıl da modadan müziğe, eğlenceden son trendlere birçok konuyu, çok özel konuşmacılarıyla ele alacak.
20’nci yılında ana eksende İstanbul temasının yer aldığı MARKA Konferansı, her zaman olduğu gibi bu yıl da hayatın her alanına dokunuyor. Konferansta, eğlenceden yeme içmeye, modadan trendlere çok önemli isimler çığır açacak fikirleriyle yer alıyor. Moda dünyasının en saygın isimlerinden Sir Paul Smith, modayı bireysellikten çıkarıp sosyal bir harekete dönüştüreceğine inanan Yunan asıllı ünlü modacı Mary Katrantzou, modadan sanat yaratan Ayşe ve Ece Ege, İstanbul sokaklarından ilham alıp dünya sahnesinde yer edinen Bünyamin Aydın, eğlencenin anayasasını yeniden yazan Sahir Erozan, Fransız tasarımcı Ora Ito, mahalleden dünya sahnesine uzanan hikayesiyle Cem Mirap, MoMA’nın efsane direktörü Glenn D. Lowry, Anadolu mutfağına hak ettiği onuru yeniden kazandıran Mehmet Gürs, GQ İngiltere Genel Yayın Yönetmeni Dylan Jones, İngiliz Moda Konseyi İcra Kurulu Başkanı Caroline Rush, caz ve dünya müziğini benzersiz şekilde harmanlayan Fas asıllı Fransız sanatçı Hindi Zahra yeni fikirleri yeni sözleri ile MARKA Konferansı’nda buluşuyor. Ayrıca, ilişki durumları komedisiyle vazgeçilmezler arasına giren Aynen Aynen dizisinin ekibi Nilperi Şahinkaya ve Uraz Kaygılaroğlu, MARKA Konferansı’nda olacak.
20 yıldır Yürekli Konferansları tarafından düzenlenen ve kendisi de tüm iş dünyasının örnek aldığı bir sürdürülebilirlik ve marka hikayesi haline gelen, Türkiye’nin en güçlü iş ve fikir platformu MARKA Konferansı, Yapı Kredi World ana sponsorluğunda, 18-19 Aralık’ta, Çırağan Palace Kempinski’nin saray binasında büyük bir katılımla gerçekleşecek. 20’nci yılını, Türkiye’nin en değerli markası İstanbul’a adayan MARKA Konferansı’nda bu yıl tüm markalara, iş liderlerine, kanaat önderlerine ve sivil toplum kuruluşlarına İstanbul markasının dünyadaki algısını hak ettiği noktaya yükseltme hamlesi için çağrı var.
Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı, MARKA Konferanslarının kurucusu Ayşegül Yürekli Şengör “İş dünyasının en güçlü platformlarından biri olan MARKA Konferansı’nın 20’nci yılında çok değerli ve anlamlı bir çıktı yaratma sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum. Bu yüzden, var olduğu günden beri İstanbul’dan ilham alan; cesur, kozmopolit, dinamik, renkli, yenilikçi, farklı görüş ve inançları kucaklayan karakteriyle İstanbul’a çok benzeyen MARKA Konferansı, bu yıl İstanbul markası için bir sıçrama tahtası olmayı hedefliyor. MARKA Konferansı’nın gücünü kullanarak İstanbul markasının geleceği için tüm paydaşlarımızla birlikte düşünmeye ve akıl üretmeye kararlıyız” dedi.
Londra’nın ruhunu dünyaya hissettiren modacı
MARKA Konferansı şehrin moda algısını yeniden şekillendirmeye geliyor. Dünyaca ünlü uluslararası modacılar ve ezber bozan Türk modacılar konferansta geleceğin modasını tartışacak. Moda dünyasının en saygı duyulan isimlerinden, duayen modacı İngiliz Sir Paul Smith, klasik Londra giyim kültürünü kendine has bir şekilde modernize edip dünyaya kabul ettiren ünlü bir isim. İngiliz geleneğini çağdaş ve güncel değerlerle yükseltmeyi bilen ikonik modacı Smith, MARKA Konferansı’nda şehir kültüründen doğan modacılar ve İstanbul için de yeni bir ilham kaynağı olacak. İstanbul’dan doğacak ve kentin ayrıcalıklarını dünyaya tanıtmayı hedefleyenler için de önemli bir referans.
Toplum için moda
Renk ve desenlerin ustası, Yunan asıllı modacı Mary Katrantzou sadece modacı değil. Sınırsız hayal gücünü ve özgün desenlerini sıcak renklerle buluşturmayı başaran modacı aynı zamanda bir sanatçı. Modayı bireysellikten çıkararak topluma fayda sağlayan büyük bir harekete dönüştürebileceğini de son koleksiyonuyla kanıtlayan Katrantzou, kanserli çocuklar ve Elpida Vakfı için Temple of Posedion defilesiyle öne çıktı. Katrantzou koleksiyonuyla dikkat çektiği kadar çocuklar için çalışan sosyal bir gönüllü. Atina’dan çıkıp Londra ve dünya modasında söz sahibi olması ile çocuklara adanmış yaşamını anlatacak olan modacı, tam bir ilham kaynağı.
Moda müzede
Dünyaca ünlü Türk tasarımcı kardeşler Ayşe ve Ece Ege’nin markası Dice Kayek ödüle doymayan İstanbul Contract ile MARKA Konferansı’nda. Modadan yarattıkları sanatla dünya gündemine oturan Ayşe ve Ece Ege, modern sanat müzelerine giren İstanbul’un önemli noktalarından ilham alan İstanbul Contract koleksiyonlarının hikayesini paylaşacaklar. İstanbul’un tarihi ve günlük yaşamının vazgeçilmez mekanlarından esinlenen Ayşe ve Ece Ege, konferans katılımcılarına da ilham olacaklar.
Modadan tarihi bakış
Türkiye’yi yarattığı koleksiyonlarla dünya gündemine sokmayı başaran ve kentin sokaklarından esinlenerek çıktığı dünya sahnesine damga vuran, çağdaş ve lüks modanın temsilcisi Bünyamin Aydın, Doğu-Batı ilişkilerine MARKA Konferansı’nda modanın gözüyle bakmayı sağlayacak. Aydın, Doğu ve Batı’nın tam arasında kalan ve bu iki zıt dünyayı harmanlayan İstanbul’un kendi gelişimindeki önemine dikkat çekerken tarih boyunca çatışmalarla örülmüş Doğu-Batı ilişkilerinin nasıl bir birliktelik sağlayacağını ve bu birlikteliği farklı formlarda konuklara gösterecek.
Tasarım ve bilimin ilişkisi
Teknoloji ve mimariyi eserlerinde bir araya getiren Fransız tasarımcı Ora Ito, akıl almaz başlangıç hikayesi ve gelişimini MARKA Konferansı’nda anlatacak. Louis Vuitton, Apple, Christofle gibi prestijli markalar için koleksiyonlar üreten Ito, MARKA Konferansı’nda dünyayı tasarımın değil, bilimin değiştireceğine ama tasarımın ise dünyayı kolaylaştıracağına ilişkin fikirlerini dile getirecek.
İstanbul’un üçüncü yakası, Bodrum’un efsanesi Maça Kızı
1977’de annesinin kurduğu pansiyonunu kendi vizyonuyla modernleştiren ve efsaneye dönüştüren Sahir Erozan, dillere destan Türk misafirperverliğini markalaştırıp, aynı zamanda lüks bohem konseptini de dünyaya kabul ettirmeyi başarmış bir vizyoner. Erozan, Bodrum’un efsanesi Maça Kızı’nın hikayesiyle MARKA Konferansı’nda.
Yeme, içme ve eğlencede yeni trendler
Bebek’te yarattığı Lucca ile dünyaya adını duyuran Cem Mirap İstanbul’un sosyal hayatını da değiştirdi. Yeni markasıyla da öne çıkan Mirap, bizi İstanbul’da yeni eğlence trendlerine yolculuğa çıkaracak. Aynı zamanda bir konsept ve marka yaratma uzmanı olan Mirap, MARKA Konferansı’nda Lucca’daki değişimlerle beraber yeme, içme ve eğlencede yeni akımları paylaşacak.
1 mutfak 1 şehri dönüştürür
Dünyanın en iyi 100 restoranı arasına giren Mikla’nın yaratıcısı ve Anadolu mutfağının peşindeki Mehmet Gürs, yemek içme kültürünün bir kentin marka değeri açısından en büyük zenginliği olduğuna inanıyor. Gürs, aynı zamanda yerel tedarikçileri geliştirmenin iyi ürün ve iyi yemek için şart olduğunu savunuyor. Yeni Anadolu mutfağının yaratıcısı Gürs, “1 mutfağın 1 kenti nasıl dönüştürdüğünü” MARKA Konferansı’nda konuklarla masaya yatıracak. Ve İstanbul’un dönüşümünde Anadolu mutfağının üstlendiği role de dikkat çekecek.
Dijital yalnızlık ve ‘Dating Apps’
Ünlü reklamcı girişimci Ahmet Akın, dijital yalnızlık ve eş bulma aplikasyonlarına ilişkin fark yaratan konuşmasıyla MARKA Konferansı’nda. Akın, kent yaşamının getirdiği yalnızlık, teknolojiyle doldurulan boşluklar ve ‘Dating Apps’ kavramıyla günümüz kentli insanının duygularını sahneye taşıyacak. İlişki kurma modellerindeki değişim ve bunun arka planında yatan gerçekler Akın’la birlikte MARKA Konferansı’nın da gündemi.
Modern düşünebilmek
Dünyaca ünlü ve ezber bozan kişiliğiyle New York Modern Sanat Müzesi MoMA Direktörü Glenn D. Lowry, MARKA Konferansı’nın 20’nci yılında en vurucu konuşmalardan birini yapacak. MoMA’nın 20 yılı aşkın süredir görevde olan direktörü Lowry, müzenin yenilenmesi ile modern ve çağdaş sanata yeni bir vizyon kazandırdı. Yeniden yapılandırdığı MoMA örneği üzerinden Lowry, İstanbul kültür sanatına bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. MoMA’da sanatı temalandıran, modern ile klasik eserlerini bir araya getirerek yeniden şekillendiren Lowry, bu atağıyla birkaç yüzyıllık sanat tarihini ve duygusunu sanatseverlere yakalatmayı başardı. Lowry, sadece adı modern olan müzenin modern eserlere sahip olmakla bu ismi hak etmediğini modern bakış ve düşünceyle bunun gerçekleştirilebileceğinin canlı bir örneği. Modern Düşünme temasıyla MoMA müzesinin örneğiyle Lowry, Türkiye’ye bu bakışın getireceği faydayı anlatacak.