Leonardo Helicopters Yeni AW09 Helikopterini Tanıttı
Leonardo Helicopters, ünlü Agusta markası altında yeni nesil AW09 tek motorlu helikopterinin tam ölçekli maketini görücüye çıkardı. Yeni model, gelişmiş teknolojik özellikleri ve çevre dostu tasarım anlayışını, Agusta’nın özel “VIP-kurumsal” taşımacılık konseptiyle bir araya getiriyor. Lüks kabin düzeni, kişiselleştirilebilir iç mekânı ve göz alıcı yeni boyama seçenekleriyle AW09, inovatif ve konforlu bir uçuş deneyimi arayan müşterilere hitap ediyor.
AW09’un kabinine geniş yan ve arka girişlerden rahatça ulaşılabiliyor. İçeride, tek motorlu sınıfa göre oldukça geniş bir alan sunan 6,5 metrekarelik bir kabin bulunuyor. Helikopter, sekiz yolcu ve bir mürettebat üyesini ağırlayabilirken; oturma düzeni, 4+1’den 3+3+2’ye kadar farklı kombinasyonlarla ihtiyaçlara göre ayarlanabiliyor. Esnek yerleşim seçenekleri sayesinde yolcular, uçuş sırasında manzaranın keyfini en iyi şekilde çıkarabiliyor.
Helikopterin iç tasarımı, malzeme, kaplama ve renk seçenekleriyle kişiselleştirilebiliyor. “Desert Dawn” (Çöl Şafağı), “Cedar Woods” (Sedir Ormanları), “Ocean Twilight” (Okyanus Alacakaranlığı) ve “Dark Cosmos” (Karanlık Kozmos) gibi temalar, farklı tarzlara hitap ediyor. Konforlu uçuş deneyimi için geliştirilen güçlü klima ve ısıtma sistemleri, her mevsimde ideal sıcaklığı sağlıyor.
AW09, performansıyla da öne çıkıyor. Maksimum 140 knot hızı ve 430 deniz mili menzili ile uzun mesafeli uçuşlar için ideal bir seçenek sunuyor. Helikopterin Garmin G3000H entegre uçuş sistemi, pilotlara daha güvenli ve sorunsuz bir uçuş deneyimi sağlıyor. Beş saatlik uçuş süresi ile AW09, uzun mesafe görevlerinde fark yaratırken, tüm ana sistemlerdeki yedeklilik ve kuş çarpması direnci gibi en son güvenlik standartları sayesinde güvenilir bir performans sunuyor.
Sürdürülebilirlik odaklı olarak tasarlanan AW09, üretim sürecinde malzeme ve enerji tüketimini minimuma indiriyor. Rotor mimarisi, önceki modellerden daha sessiz bir uçuş sunarken motor, yakıt tüketimi ve emisyonları azaltmak üzere optimize edilmiş. Yüksek dijitalleşme seviyesi, bakım ve eğitim süreçlerini de daha verimli hale getiriyor. Simülasyon eğitimleri, gerçek uçuş ihtiyacını azaltarak maliyetleri düşürürken malzeme israfını da önlüyor.
Fotoğraf: Leonardo Helicopters