Su Üzerinde Bir İnci: Pearl 80

 

Denizin üzerinde son sürat süzülürken neden birtakım ayrıcalıklardan vaz geçesiniz ki? Pearl 80, size arzu ettiğiniz tüm konforu ve lüks deneyimini sunuyor.

1997 yılında kurulan, tasarımlarında geniş hacim, nötr renkler ve zarafeti birleştirerek mükemmele odaklanan Pearl Yacht (pearlyachts.com) günümüzde İngiltere’nin önde gelen yat üreticileri arasında. Ürün gamında, ödüllü tasarımcı Bill Dixon ve Kelly Hoppen tarafından tasarlanmış Pearl 65, Pearl 80 ve Pearl 95 modelleri bulunan firma, müşterilerine beş yıllık garanti süresi verecek kadar da iddialı.

Bizim ilgimizi çekense ilk olarak 2017 Fort Lauderdale Boat Show’da sergilenen 23,9 metre boyundaki devasa Pearl 80. Kendisi, firmanın hedeflemiş olduğu dünya standartlarında üst düzey işçilik ve akıllı tasarım buluşmasının kusursuz bir örneği. Meraklılarına motor ve iç dekorasyonda seçenekler sunan firma, üretim esnasında yat sahibi ile birebir ve yakın iletişimde oluyor. Böylelikle, her bir detayın yat sahibinin istediği şekilde olmasını sağlıyor. Dört farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan model, 35 knot sürate erişebiliyor. 10 kişinin konaklayabildiği motoryatın başlangıç fiyatı ise 2.488.500 sterlin olarak duyuruldu.

 

 

Bu özel yatın neleri var diye baktığımızda hayli uzun ve kapsamlı bir listeyle karşılaşıyoruz. Bazıları şöyle: hidrolik kumandalı banyo platformu, hidrolik kapılı jet-ski garajı, ön bölümde tik masa ve oturma grubu, kıç bölümünde tik masa ve oturma grubu, elektrikli veranda kapısı, joyistikle kontrol edilebilen motor, dokunmatik ekranlı kontrol sistemi,20 kw dizel jeneratör, Raymarine ya da Garmin marka 4 ekran ve 4 kameralı sistem, çamaşır yıkama-kurutma makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ızgara ve kahve makinesi, entegre ses sistemi, salonda 40 inç LCD TV, konuk kabinlerinde 26 inç LCD TV.

 

Yazı: İlknur Eşsiz