2024 Yılında Açılacak Altı Lüks Otel

2024 yılı, dünya çapında lüks otel sektöründe heyecan verici gelişmelere sahne olacak. Amsterdam’dan Abu Dhabi’ye, Zürih’ten Bangkok’a kadar, sektörün önde gelen markaları, kapılarını açmaya hazırlanan altı muazzam otel projesini duyuruyor. Bu oteller, sadece konfor ve lüks sunmanın ötesinde, kültür, tarih ve modern tasarımı bir araya getirerek konuklarına unutulmaz bir konaklama deneyimi vadediyor.

#1 Mandarin Oriental Zurich

Zürih’te lüksün yeni bir simgesi olarak yükselen Mandarin Oriental Zurich, 21 Aralık’ta kapılarını aralayarak 2024’te gerçekleşecek etkinliklere farklı bir perspektif getiriyor. 1838 yılında kurulan ve iç mimar Tristan Auer tarafından özenle tasarlanan bu ikonik mülk, eski Savoy Baur en Ville oteli olarak tarihi bir geçmişi temsil ediyor. Mandarin Oriental Zurich, Zürih’in kalbindeki Paradeplatz’da konumlanarak 44 oda ve 36 süitle konuklarına benzersiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Otelin sunduğu ayrıcalıklar arasında, iki Michelin yıldızlı Seta restoranının danışman şefi Antonio Guida tarafından yönetilen İtalyan fine dining restoranı ORSINI, Fransız etkileşimli Savoy Brasserie and Bar, çatı barı 1838 ve restore edilmiş büyük balo salonu ile tarihi lonca salonu gibi özel mekânlar yer alıyor. Ayrıca, 800 metrekarelik toplantı ve etkinlik alanıyla Mandarin Oriental Zurich, sadece konforlu bir konaklama değil, aynı zamanda unutulmaz etkinliklere ev sahipliği yapma yeteneğiyle de öne çıkıyor.

#2 Rosewood Amsterdam

Rosewood Amsterdam, 2024 yılında Hollanda’daki ilk özel mülkü olarak kapılarını açacak. Büyük mimari ve tarihi öneme sahip olan eski Adalet Sarayı’nda konumlanan bu özel tesis, Prinsengracht (Prens Kanalı) manzaralı 134 oda ve süit ile misafirlerine eşsiz bir konaklama deneyimi sunacak. Otel, üç restoran ve bar, Asaya Spa, fitness merkezi ve kapalı yüzme havuzu gibi geniş olanaklarla donatılmış. Ayrıca, bir balo salonu da dâhil olmak üzere çeşitli etkinlik mekânları ve toplantı odaları, Rosewood Amsterdam’ı sadece konaklama değil, aynı zamanda özel etkinlikler ve toplantılar için de ideal bir tercih haline getiriyor.

#3 ME Lisbon

Meliá Hotels International’ın ME by Meliá markası altında 2024 yılında Lizbon’da açmayı planladığı ilk oteli olan ME Lisbon, şu anda inşa aşamasında bulunuyor. Antonio Augusto de Aguiar ve Fontes Pereira de Melo’nun bulvarlarının kesişim noktasında, Eduardo VII Parkı ve Marquês de Pombal Meydanı’nın hemen yanında konumlanacak olan 213 odalı otel, önde gelen Portekizli mimar João Paciência tarafından özenle tasarlandı. Yarı şeffaf cam cephesi ve iç tasarımı Broadway Malyan stüdyosu tarafından üstlenilen otel, 11 esnek ve adapte edilebilir toplantı odası ile birlikte 600 metrekareden fazla toplantı ve etkinlik alanına ev sahipliği yapacak.

#4 Nobu Toronto

Toronto’nun canlı Entertainment District bölgesinde, tarihi Pilkington Glass Factory’nin üstünde yükselen Nobu Hotel, Restaurant & Residences ile Kanada’da bir ilk yaşanacak. Ontario Gölü ve şehir manzarasını panoramik bir şekilde sunan otel, 36 süitlik şehir içi bir tatil köyü olarak konumlanacak.

#5 Aman Nai Lert Bangkok

Uzun bir bekleyişin ardından Aman, 2024 yılında New York debutundan sonra Tayland’ın merkezi Bangkok’un gökdelenlerinin arasında muazzam bir şehir içi tatil köyünü ziyaretçilerine sunmaya hazırlanıyor. 52 süitlik Aman Nai Lert Bangkok oteli, en fazla 50 Aman Residences ve yeni onaylanan bir Aman Club’ını içerecek şekilde özenle tasarlanıyor. Otel, tarihi Nai Lert Parkı’nın tropikal bahçelerine muhteşem bir şekilde entegre edilecek ve dünyaca ünlü mimar Jean-Michel Gathy’nin dokunuşuyla hayat bulacak. Aman Nai Lert Bangkok, Aman’ın Phuket’teki bayrak gemisi konumundaki Amanpuri’den sonra Tayland’daki ikinci şubesi olarak konuklarına eşsiz bir konaklama deneyimi sunmayı hedefliyor.

#6 Mondrian Abu Dhabi

Mondrian Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2024 yılında görkemli bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Al Hazoom Group ile gerçekleştirilen bu işbirliği, şehrin popüler destinasyonları arasında yer alan Corniche, Abu Dabi Alışveriş Merkezi ve The Galleria gibi önemli yerlere yakın bir konumda bulunacak. Otel, 221 odası, 80 servis daireleri, altı farklı yiyecek ve içecek mekânı, geniş bir balo salonu, dört toplantı odası, bir spa, yüzme havuzu ve fitness alanı ile zenginleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlıyor.