2023-24 Sonbahar/Kış Sezonunda Radarınıza Girmesi Gereken Trendler

Özellikle sonbahara girişle bağdaştırılan eylül, sadece bizi sıcak kumsallardan ve bol köpüklü içimizi ferahlatan buz gibi dalgalardan ayırmakla kalmıyor, birbirinden şık ve öncü modaevlerinin trendleri hakkında da yorum yapmamıza izin veriyor.

Geçmiş yıllara oranla renk paletinde çok daha fazla sıcak renkleri görüntülerken, zarif desenlerin bu renklere eşlik etmesi de oldukça şaşırtıcı. Kreatif direktörlerin özellikle sonbahar/kış 2023-24 sezonunda sürdürülebilirlik ve sessiz lüks kavramını odak noktasına aldığını da söylememiz mümkün.

Yeni sezonun özgün ve ilham verici atmosferine siz de kayıtsız kalamıyorsanız, bahsedeceğimiz trendler ilginizi çekebilir…

Yazı: Ataberk Kaçar

Sessiz Lüks

Succession’u hangimiz izlemedik ki? Özellikle Succession ile hayatımıza giren sessiz lüks kavramının marka logolarının ve hemen tanınan tasarım etiketlerinin yerine daha zamanın ötesinde ve klasik parçaların ön plana çıkmasını vurgulayan bir anlayışı ifade ettiğini bilmelisiniz. Özellikle dünyanın sürdürülebilirliği, küresel ısınma ve hızlı tüketim göz önüne alındığında kreatif direktörlerin bu trend için yaptıkları her şeyi takdir ederken, zamansız klasik parçaların ‘sessiz lüks’ kavramıyla bağdaştığını da söylememizde fayda var.

Uzun Paltolar

Moda sahnesine emin adımlarla giriş yapan maksi boy paltolar, Victoria Beckham, Stella McCartney ve Gicenchy gibi modaevleri sayesinde gardıroplarımıza konuk olmaya hazırlanıyor. Sonbahar/Kış sezonunda konforlu şıklık sizin için her şeyden önemliyse, arzu listenize bu parçaları eklemenizi öneririz.

Düşük Bel

Geçmiş yıllardan bu yana moda dünyasında yarattığı sükseyi kaybetmemeye kararlı olan Y2K, bu sezon görünümlerimize düşük bel kemerler aracılığıyla konuk oluyor. İster Blumarine gibi monokrom bir görünümde şık bir detay olarak kullanın, isterseniz de Versace gibi belinizin inceliğini vurgulayın, seçim sizin.

Sevda mı, Nefret mi?

Öğrencilik yıllarınızı hatırlayın, özellikle de birçoğumuzun pek de iyi hatırlamadığı geometri derslerini. Kreatif direktörler geometriyle ilgili kötü anılarımızın farkına varmış olacak ki, 2023-24 sonbahar/kış çanta trendleriyle birlikte geometrik şekillerden ilham alan modelleri gardırobumuza konuk etmeye hazırlıyor. Geometriyle ilgili kötü anılarınızı, ister geometrik şekillerden ilham alan şeker pembe Prada çantayla, isterseniz de bu sezonun favori rengi Valentino kırmızısıyla unutabilirsiniz.

Şehvetli Aksesuar

Aşk ve şehveti temsil etmesiyle tanıdığımız kırmızı, sonbahar/kış sezonunda çantaların bir numaralı favorisi olacak gibi duruyor. Özellikle Miu Miu ve Alexander McQueen podyumlarında gördüğümüz bu çanta, kombinlerinizin kurtarıcı parçası olmaya aday.

Sonsuz Zarafet

Söz konusu zamansız şıklık olduğunda, geçmiş sezonlardan tanıdığımız kova model çantalar, bu sezonda da kazandığı ivmeyi kaybetmemeye kararlı gözüküyor. İster Etro gibi nüde tonlarda, isterseniz de Hermes’in tercihi gibi sezonun öne çıkan canlı renkleriyle şık ve zamansız bir görünüm kazanabilirsiniz.

Maksimum Gösteriş

Şık bir gece elbisesi ve aynı şekilde ona eşlik eden şık bir çantayla yaptığınız kombine son dokunuşu birbirinden şık küpelerle verebilirsiniz. Özellikle tercihiniz gösterişli bir modelden yanaysa, Giorgio Armani ve Miu Miu podyumları size ilham verebilir.

Asimetrik Modeller

Tek küpeyle zarafet kulağa her ne kadar imkansız gelse de, Sacai ve Alexander McQueen podyumları, bize bunun gerçek olabileceğini gösteriyor. İster geometrik bir figür, isterseniz de ince bir zincirle kazanacağınız bu zarafet, kombininizi olduğundan daha cesur gösterecektir.

Anatomik Görünümler

Schiaparelli’den alışık olduğumuz anatomik küpeler, sonbahar/kış podyumlarında yeniden hayat buluyor. Salvador Dali’nin esprili ve eksantrik fırça darbelerini favori aksesuarımız haline getirmeyi amaçlayan bu trend, yeni sezonun cesur üyesi.

Gel Pisi Pisi

Söz konusu kitten heels’ler olduğunda yüksek modanın asil üyelerinin bundan etkilenmemesi neredeyse imkansız. Yazın büyük bir tutkuyla giydiğimiz Kitten Heels’lar şimdi kışlık formlarıyla Miu Miu ve Alexander McQueen podyumlarının dikkat çeken üyesi.

Sivri Burun

Cesur ve ihtişamlı bir görünüm elde etmek istiyor fakat nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, Ferragamo’nun kırmızı, Prada’nın ise toz pembe modeli kesinlikle işinize yarayacaktır.