2021 Sonbahar-Kış Sezonunun Yeni Kokuları

Yeni bir koku satın almak taze bir başlangıç yapmak gibidir, tıpkı sonbahar gibi. Baharatlı ve cesur, hafif ve çiçeksi, yalın ve çekici… Sonbahar-Kış 2021 sezonunun en yeni erkek ve unisex parfümlerini listeledik.

#1 Amouage Boundless (Erkek)

Amouage Boundless parfümü odunsu ve baharatlı koku ailesinde yer alıyor. Parfümün üst notalarında kan portakal yağı, kakule yağı, zencefil co2 ve elemi yağı bulunuyor. Orta notalarında vanilya bourbon, co2 ve benzoin resinoid; alt notalarında ise guaiac odun yağı, papirüs yağı, kakao mutlak, tütün mutlak, meşe yosunu, buhur ve yağı, myrrh resinoid, vetiver yağı ve paçuli yağı bulunuyor.

#2 Byredo Young Rose (Unisex)

Young Rose, gençliğin daimi huzursuzluğuna bir övgü sunuyor: kendi geleceğini yazanların olfaktif bir günlüğü. Şam gülü temeli üzerine ateşli Sichuan biberi katan koku, klasik romantizme çarpık bir bakış açısı sunarak kasıtlı olarak geleneklere meydan okuyor.

#3 Clive Christia C Woody Leather (Unisex)

Odunsu ve deri notaları ile dikkat çeken C Woody Leather, bu sezonun en dikkat çeken kokularından. C Woody Leather, Clive Christian markasının Private Koleksiyonuna ait özel bir koku. Kokunun üst notalarında taze mandalina, limon ve beyaz kekik; orta notalarında olağanüstü ve safran, pembe biber ve yasemin; alt notalarında ise esrarengiz tütün, deri ve ud bulunuyor.

#4 Creed Aventus (Erkek)

Aventus, Napoleon’un yaşamından esinlenilerek yaratılmış. Bu muhteşem koku at sırtında zafere giden barış ve romantizmi anlatıyor. Creed Aventus, meyveli ve fresh koku ailesine ait.

#5 Synthetic Jungle (Unisex)

Synthetic Jungle, yeniden tasarlanmış modern bir doğa vizyonu sunuyor.  Parfümör Anne Flipo, orijinal kompozisyonun gösterişli fesleğeninin yanı sıra yeniden oluşturulmuş bir sümbül buketi, vadi zambağı, doğal yasemin ve Ylang Ylang yağına sahip bir koku ortaya çıkarmış.

#6 Juliette has a gun Pear Inc (Unisex)

Juliette has a gun Pear Inc, misk meyveli koku ailesine ait. Kokunun üst notasında yeşil armut; orta notasında ambroksan; alt notalarında ise muscenone, ambrettolide ve habanolide bulunuyor.

#7 Mizensir Blue Gin (Unisex)

Bu parfümle ilgili her şey oyun konsepti etrafında dönüyor. Alberto Morillas’ın çok sevdiği bir tema etrafında bir koku eğlencesi: tazelik. Blue Gin parfümünün üst notalarında kakule özü, mandalina özü ve cascalone; orta notalarında Sichuan biber özü ve ardıç meyvesi özü; alt notalarında ise Süsen otu, ketalox ve tonka fasulyesi bulunuyor.

#8 Roja Parfums Oceania (Unisex)

Ocenia Eau De Parfum, bergamot, limone ve mandalina notalarından gelen canlandırıcı bir tazelik dalgasıyla açılıyor. Sardunya ve yasemin notalarını kalbinde bulunduran parfümün alt notalarında yosun, sandal ağacı ve susam bulunuyor.