1969 Shelby GT350 Müzayede Çıkıyor

Bu muscle car, fabrikadan ayrıldığından beri oldukça maceralı bir yolculuk geçirdi.

Şimdi, 1960’ların orijinal bir Shelby Mustang’ini yarış koleksiyonunuza eklemenin tam zamanı. Muazzam bir 1969 GT350 “B Production” fastback, RM Sotheby’s tarafından Phoenix’te bugün düzenlenecek müzayede etkinliğinde sahibini bekliyor. Mavi-beyaz yarış aracı, görünüşe göre olağanüstü durumda, ancak ona biraz kir bulaşmasını göze alırsanız hala yarışa hazır.

Muscle car’ları tanıyorsanız, GT350’in ne kadar özel olduğunu bilirsiniz. Shelby’nin Ford’un pony car’ına yaklaşımı her şeyi bir üst seviyeye taşıdı. Otomobil efsanesinin atölyesi zaten kaslı fastback’e daha agresif bir tasarım ve daha güçlü bir V-8 ekledi. Modifikasyonlar sayesinde araç artık yarışa hazır hale getirilmişti. İlk nesil muscle car, haklı bir nedenle ikon haline geldi, ancak Shelby versiyonu performans konusunda özellikle önemliyse tartışmasız daha iyiydi. Bu GT350, seri numarası 480033, Ford’un arabayı Shelby’den devraldığı 1969-1971 dönemine tarihleniyor.

Fabrikadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra, daha büyük bir motora sahip olan Silver Jade GT500 olarak çalındı ve hasar gördü. Sigorta şirketi gerekli onarımlar için ödeme yapmayı reddetti ve nihayetinde ABC Auto Wreckers’ın sahibi Jerry Lancaste’nin eline geçti. Lancaste, aracı GT350 yarış arabasına dönüştürme kararı aldı, ona Boss 302 motoru ve roll cage ekledi ve 1980’e kadar Sports Car Club of America’nın B sınıfında yarıştı. Bir sonraki sahibi tarafından Sapphire Blue renge boyandı, 351 Cleveland büyük blok V-8 ile donatıldı ve GT1 yarışlarına katılmaya başladı. Daha sonra, aracı orijinal yarış spesifikasyonlarına geri getirme girişimi oldu ancak bu, 1980’lerde bir depo yangını nedeniyle terkedildi.

90’ların ortalarında, efsanevi hot rod ustası Doanne Spencer başka bir restorasyona yardım etti, sürecin tamamlanmasını Mustang uzmanı Dave Mani sağladı ve 2012’de araç son haline kavuştu. Hala Sapphire Blue renkte, ancak şimdi 437 beygir gücünde Boss 302 V-8’e ve diğer dönem doğru parçalara sahip, bu da Sportscar Vintage Racing Association Gold Medallion sınıfına uygun olduğu anlamına geliyor. Toplamda, coupe için 140.000 Dolar’dan fazla harcama yapılmıştır.

GT350 “B Production” fastback, bugün RM Sotheby’s’in yıllık Phoenix satışının bir parçası olarak müzayedeye çıkacak. Frankenstein’ın canavarı kadar birçok değişiklik geçirmiş olmasına rağmen, müzayede evi bu muscle car için yüksek beklentilere sahip. Araçtan 200.000 ile 300.000 Dolar arasında bir fiyat bekleniyor.